Skip to main content

Min Historie

Mitt barndomshjem var et trist sted.
Preget av alkoholmisbruk, vold og ustabile voksne, opplevde jeg allerede som femåring angst, redsel og usikkerhet. På skolen skilte jeg meg ut, fordi jeg var konstant redd for hva som ville skje hjemme. Da jeg begynte på ungdomsskolen fikk angsten utløp gjennom aggresjon. Det var mye mye bråk og slossing, og som 14-åring begynte jeg å feste med eldre gutter.

Endelig følte jeg at jeg passet inn.

Som ung voksen fortsatte jeg på den veien jeg hadde begynt på. En traumatisk voldshendelse førte til at jeg ble introdusert for piller mot smertene. I stedet for å gjøre livet lettere, førte dette til et krevende dobbeltliv. Jeg prøvde hardt å overbevise både meg selv og andre om at man kan leve et normalt liv samtidig som man er narkoman.

Det kan man ikke..

Ved egen hjelp kom jeg meg omsider ut av en hverdag som rusavhengig. Trening og naturen er min rus nå.
Jeg lærte av min bestefar å bli glad i naturen, og behandle den med respekt. Å komme hjem sliten i kroppen, men frisk i sjelen er verdens beste terapi.
Mitt liv har gjort meg mange erfaringer rikere, mange av dem skulle jeg helst vært foruten. Men når jeg først har levd det livet jeg har, og kommet meg gjennom det, ønsker jeg å bidra til at ikke andre skal måtte oppleve det samme.

Morten Oterholt holder foredrag

“Å komme hjem fra tur eller trening, sliten i kroppen og frisk i sjelen er en fantastisk følelse og suget etter bylivet finnes ikke lenger.”